Revenirea la Speranta. Recunostinta mea catre AURSF – testimonial Stefan Buhusi

Prin acest testimonial, doresc sa-mi exprim multumirile sincere catre AURSF si in mod special pentru domnul Alin Iacob, care a transformat povara unui credit pagubos in CHF intr-o amintire trecuta si, in acelasi timp, mi-a redat speranta ca in Romania se poate face dreptate cu ajutorul unor oameni cu adevarat dedicati, chiar si in fata unui sistem judiciar si guvern aparent insensibile.

Numele meu este Buhusi Stefan, iar experienta neplacuta in relatia cu banca a inceput in 2007, cand am contractat un credit de 107.500 CHF, echivalentul a 65.000 EURO, la Banca Romaneasca, la un curs de 2,18 lei, pentru achizitionarea unui apartament in Constanta.

Pentru a scapa de cresterea cursului de schimb, am incercat sa convertim creditul in lei, dar pentru aceasta banca ne-a solicitat ca si garantie un alt apartament sau un alt cont cu cel putin 20.000 euro. Era destul de penibil, de unde sa am aceste posibilitati?

Dupa 15 ani de plati, ne-am trezit cu datorie de aproximativ 67.000 CHF, adica 68.000 Euro. In momente de disperare si dupa doua procese pierdute impotriva bancii, reprezentati de case de avocatura renumite, ne-a aparut in cale AURSF. La inceput am fost sceptici si neincrezatori, dar treptat am castigat incredere, asociatia ne-a oferit consiliere si ne-a reprezentat cu succes in negocierile cu Exim Banca Romaneasca fara sa ne solicite nicio taxa, comision sau alta plata.

Prin sprijinul si implicarea hotarata a reprezentantilor AURSF si prin aducerea in zona de decizie din Exim Banca Romaneasca a unor profesionisti cu experienta si care au dat dovada de intelegere, in august 2023 am primit o veste extraordinara: imposibilul de pana atunci devenea posibil, propunandu-mi-se o solutie amiabila pentru conversia creditului din CHF in lei, cu un discount semnificativ la sold, care a corespuns asteptarilor noastre. Ulterior am semnat si Actul Aditional de conversie a creditului in lei, cu dobanda fixa timp de trei ani, apoi variabila, fara prelungirea duratei de creditare.

Recomand cu toata increderea AURSF, in special pe domnul Alin Iacob, o persoana cu totul deosebita, rar intalnita in aceste vremuri, un profesionist dedicat luptei pentru drepturile consumatorilor.

Reamintesc ca ajutorul pe care l-am primit a fost neconditionat, insa mi-am dat seama ca AURSF are nevoie de sprijin in eforturile pe care le depune pentru a mentine un nivel ridicat al activitatilor si pentru a-si putea crea o echipa care sa ii ajute pe cat mai multi romani care se confrunta cu dificultati financiare.

De asemenea, mi-am dat seama ca intr-o tara in care statul nu aloca niciun ban pentru sustinerea asociatiilor de consumatori, singura baza este in generozitatea si implicarea directa a consumatorilor, ca mine si ca altii, care beneficiaza de ajutor. Este esential sa intelegem ca puterea AURSF de a face schimbari pozitive in comunitate depinde in mare masura de sprijinul pe care il primeste din partea membrilor, a potentialilor sponsori si a celor care-i impartasesc viziunea. Astfel, fiecare donatie, fiecare sponsorizare, fiecare declaratie de redirectionare a impozitului pe venit, indiferent de marimea sa, conteaza in lupta AURSF pentru drepturile si interesele consumatorilor.
_________________

? AURSF sprijina romanii care vor sa beneficieze de servicii financiare la standarde europene, pe toti cei care vor sa fie aparati de abuzurile celor care se cred mai presus de legi si reglementari, pe toti cei care vor sa contribuie la echilibrarea raportului de forte dintre drepturile si obligatiile celor care intra in relatii contractuale cu furnizorii si intermediarii de servicii financiare! Insa este foarte greu sa mentinem un nivel ridicat al activitatilor noastre, in lipsa resurselor financiare. Statul roman nu aloca niciun ban sustinerii asociatiilor de consumatori. De aceea, e nevoie de sprijinul tau. Daca vrei sa te implici, poti sustine echipa AURSF cu o donatie: https://www.aursf.ro/donatie/