Redirectionare 3.5% catre AURSF

MECANISMUL PROCENTELOR DIN IMPOZITUL PE VENIT

In fiecare an, orice cetatean roman poate dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand 3.5% din impozitul pe venit platit in anul anterior, pentru sustinerea unei organizatii nonprofit in care crede si pe care vrea sa o sustina. Mai exact, sumele de bani redirectionate vor fi folosite pentru finantarea activitatilor acestor organizatii. Asadar, persoanele fizice pot redirectiona 3,5% din urmatoarele categorii de venituri: salarii, chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala, dividende, investitii, premii si jocuri de noroc, activitati sportive, independente sau agricole si altele. Singura conditie este ca in anul anterior sa fi realizat venituri impozabile in Romania.

Cu toate ca au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor, nepermitand statului sa ia aceasta decizie in locul lor, majoritatea romanilor nu o fac, din doua motive: fie li se pare un proces greoi, fie le lipsesc informatiile cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea sustine.

Pentru a simplifica acest proces, AURSF a apelat la o solutie digitalizata, ajutandu-va astfel sa economisiti timp si resurse. Parcurgand 3 pasi simpli, puteti completa, descarca si printa formularul care se poate depune direct la ghiseul Administratiei Financiare aferente domiciliului dumneavoastra sau poate fi trimis prin posta ca scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pe adresa Administratiei Financiare aferente domiciliului dumneavoastra. Gasiti adresele Administratiilor Financiare accesand acest link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

BANII VOSTRI POT FI FOLOSITI PENTRU ALTE INTERESE!

Daca voi nu decideti ca acesti bani sa fie redirectonati spre o cauza in care credeti, statul ii va folosi cum considera de cuviinta. Impozitul pe venit platit de voi in anul anterior, a fost deja colectat de catre stat. Depinde numai de voi, acum, ca acesti bani sa fie folositi pentru o cauza dreapta. Asadar, nu lasati ca statul sa decida in locul vostru unde sa directioneze acesti bani, pentru care ati muncit din greu.

Redirectionati-i spre AURSF, pentru ca Asociatia sa isi poata continua activitatea de protectie a consumatorilor utilizatori de servicii financiare din Romania, sa poata promova si apara drepturile si interesele legitime ale consumatorilor utilizatori de servicii bancare, de asigurari, care realizeaza tranzactii pe pietele de capital din tara si/sau strainatate, ale participantilor la fondurile de pensii administrate privat.

DE CE SA REDIRECTIONATI CATRE AURSF

  • pentru ca AURSF sa ii poata sprijini si ajuta in mod concret pe toti cei aflati intr-o situatie financiara dificila, in procesul de reprezentare si/sau de negociere cu institutiile financiare
  • pentru ca AURSF sa poata sa participe in mod activ la procesul national si european de legiferare in interesul consumatorilor utilizatori de servicii financiare
  • pentru ca, prin proiectele pe care le deruleaza, AURSF sa realizeze o cat mai buna informare a consumatorilor servicii financiare si sa promoveze principiile de creditare responsabila, astfel incat consumatorii sa aiba o sansa mai buna sa depaseasca situatiile de criza

Si pentru ca statul roman nu aloca niciun ban sustinerii asociatiilor de consumatori, de aceea, e nevoie de sprijinul vostru. Implicati-va acum pentru ca IMPREUNA sa facem viitorul nostru si al copiilor nostri mai bun!

Pentru orice neclaritati cu privire la completarea formularului, iti stam la dispozitie pe pagina de facebook sau la adresa sesizari@aursf.ro.

ACTIVITATEA AURSF

AURSF este, probabil, cea mai activa si mai implicata asociatie care reprezinta interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare.

Suntem membri cu drepturi depline, din anul 2016, si membri ai Board-ului (din acelasi an) BETTER FINANCE (Federatia Europeana a Investorilor si Utilizatorilor de Servicii Financiare), reprezentand la nivel european interesele consumatorilor romani utilizatori de servicii financiare.

Suntem membri ai Grupului de Dialog Permanent pentru Protectia Consumatorilor de servicii financiare non-bancare organizat la nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiare (ASF) din anul 2015, fiind promotori activi ai intereselor asiguratilor, investorilor de retail, ai participantilor si beneficiarilor de pensii private.

Suntem promotorii si/sau sustinatorii unui numar extrem de important de initiative legislative si/sau transpuneri de Directive si Regulamente Europene in legislatia nationala, in interesul consumatorilor utilizatori de servicii financiare.

Puteti vedea pe site, in diversele sale sectiuni, multitudinea de activitati, actiuni, luari de pozitie in interesul consumatorilor si cateva dintre marturiile concrete ale celor care au fost ajutati de Asociatie sa depaseasca situatii financiare personale care pareau imposibile.

CUM VA FOLOSI AURSF BANII REDIRECTIONATI

Vom continua sa fim la fel de activi si de implicati in proiecte, activitati si programe in interesul consumatorilor utilizatori de servicii financiare.

Vom fi alaturi de toti cei care vor avea nevoie de sustinerea noastra, de un sfat bun si priceput, de ajutorul nostru pentru a depasi situatiile delicate financiare cu care se confrunta.

SPUNE-I STATULUI CA VREI SA SUSTII ACTIVITATEA AURSF! NU TE COSTA NIMIC IN PLUS!

Atentie, formularul poate fi depus la ANAF doar pana la data 30 iunie 2020!