Ca sa reusesti, mai intai trebuie sa incerci!

Testimonial Marcela Staicu

AURSF este una dintre acele asociatii despre care auzi ca iti poate face un bine dar la care, pentru ca ai intalnit atatea obstacole in relatiile cu institutiile financiare, nu mai ai incredere sa apelezi. La inceput am fost si eu sceptica dar, nevoia m-a invatat ca trebuie sa incerc. Aici, am intalnit un om care mi-a fost alaturi, m-a sprijinit, m-a indrumat, care a luptat in locul meu cand nu am putut sa fiu prezenta si care, cu ajutorul lui Dumnezeu a obtinut rezultate favorabile. Un astfel de om este Alin Iacob, presedintele AURSF.

Povestea mea este povestea obisnuita a unei persoane care a dorit sa-si cumpere o garsoniera dar care nu avea suficient de multi bani. Astfel, in anul 2007 am luat un credit in franci elvetieni. Desi creditul nu era pentru o suma foarte mare (eu imi cumparasem doar o garsoniera), valoarea ratelor a crescut odata cu cresterea valorii francului elvetian cu peste 100%.La aceasta s-au adaugat scaderea salariului meu de bugetar cu 25% si, mai ales, aparitia unor probleme mari de sanatate in familie si personale. Practic nu mai puteam face fata datoriilor.

Atunci am apelat la CSALB. Insa banca nu a venit la negociere. Am mai incercat, din nou, in anul urmator. De data aceasta, banca a venit la negociere, dar nu a acceptat solutia propusa de conciliator. Mi-am dat seama ca nu mai puteam lupta de una singura. Citind diverse articole despre cazuri rezolvate prin intermediul AURSF, m-am hotarat sa incerc sa vorbesc cu reprezentantul acestei asociatii, Alin Iacob. Acest om s-a dovedit a fi un adevarat profesionist. Nu numai ca a acceptat sa ma reprezinte in fata CSALB, dar a depus toate eforturile ca sa convinga reprezentantii bancii de justetea solutiei propusa de conciliatorul CSALB. Desi cazul meu nu s-a rezolvat in cadrul CSALB, domnul Alin Iacob a insistat inca odata in fata reprezentantilor bancii intr-o intalnire ulterioara in care, dupa negociere, banca mi-a propus o solutie prin care mi-a redus soldul creditului, mi-a transformat pe cheltuiala bancii creditul din chf in lei si implicit mi-a redus rata lunara.

Indemn pe toata lumea care are probleme legate de institutiile financiare sa apeleze la ajutorul acestei asociatii care ii va sprijini, va lupta alaturi de ei si, in masura in care va putea, le va aduce si victoria. Ca sa reusesti, mai intai trebuie sa incerci!

In incheiere vreau sa ii multumesc din nou lui Alin Iacob pentru tot ajutorul primit si sa ii urez sa obtina cat mai multe victorii in bataliile duse pe plan financiar, ca presedinte al AURSF. Avem nevoie de astfel de oameni care sa ne reprezinte si sa ne apere interesele!