Aventura conversiei de la ROBOR la IRCC

Testimonial FLORIN ADRIAN BUZGAU

Povestea noastra a inceput in anul 2018 cu un credit Prima Casa, cu dobanda a fost 2% + ROBOR 3M, contractat la una dintre cele mai mari banci din Romania. Am inceput cu o rata lunara destul de maricica, dat fiind faptul ca ROBOR-ul la 3 luni era de peste 3% si creditul contractat a fost de peste 300.000 lei. In anii ce au urmat, ROBOR-ul a scazut, implicit si rata lunara. Totul a fost relativ ok. Anul trecut, undeva in vara, ROBORUL a ajuns undeva la 1,5 %, iar noi am avut cea mai scazuta rata de la contractarea creditului.

Problemele au aparut dupa din ianuarie 2022 incoace, cand toate au inceput sa se scumpeasca, inflatia a crescut si Robor-ul, la fel, a crescut accelerat. Studiind problema mai indeaproape, am hotarat sa mergem la banca si sa solicitam trecerea de la ROBOR la IRCC. Ei bine, de aici a inceput aventura. Am depus solicitarea, destul de bine motivata, la inceputul lunii martie 2022 si, dupa 3 luni de zile, nu am primit niciun raspuns, desi am contactat banca o data la doua saptamani ca sa vedem ce se intampla. Ne-au tot amanat cu un raspuns, iar rata noastra lunara a crescut cu vreo 500 lei fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vazand banca efectiv nu dorea sa ne ajute, am apelat la AURSF. Multumita ajutorului acordat de Alin Iacob – presedintele Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare din Romania, problema s-a rezolvat in cateva zile!

Ii ramanem recunoscatori domnului Alin Iacob, cu ajutorul caruia am reusit, in final, sa ne vedem ratele calculate in functie de IRCC. De mentionat ca la momentul actual ROBOR este 6,18% iar IRCC sub 2%.

Va recomandam sa apelati cu incredere la AURSF, cum am facut. Problema va fi tratata cu maxima seriozitate, profesionalism si promptitudine.
Sa auzim de bine!