AURSF reprezinta asociatiile de consumatori in Consiliul consultativ de pe langa ANPC

Miercuri, 15.01.2020, ANPC a organizat o intalnire cu asociatiile, confederatiile si federatiile asociatiilor de consumatori la invitatia noului presedinte, Eduardt Cozminschi.

Pe langa Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), au mai participat la intalnire si reprezentantii altor confederatii, federatii si asociatii de consumatori, din Bucuresti si din alte zone ale tarii, dintre care mentionam: Asociatia INFOCONS, Asociatia PRO Consumatori, Asociatia CREDERE, Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Intereselor Consumatorilor „APCONS” Iasi, Confederatia Nationala a Federatiilor de Consumatori din Romania – Conventia CONROM.

Intalnirea a avut un scop consultativ, asociatiile de consumatori avand posibilitatea sa-si prezinte activitatea desfasurata in ultimul an, precum si sa faca propuneri pentru imbunatatirea tuturor aspectelor care tin de protectia consumatorilor romani. In cadrul sedintei, presedintele INFOCONS, presedintele Asociatiei Pro Consumatori si presedintele AURSF au fost desemnati ca reprezentanti ai asociatiilor de consumatori in Consiliul consultativ pentru protectia consumatorilor, organizat la nivel national.

„Sunt convins ca acest prim pas, facut astazi, prin intalnirea conducerii ANPC cu reprezentantii asociatiilor de consumatori este menit sa intareasca si sa dezvolte parteneriatul dintre institutiile publice si societatea civila, in scopul asigurarii protectiei eficiente si durabile a consumatorilor”, a declarat Eduardt Cozminschi, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Pe langa evocarea comemorarii a 5 ani de la explozia francului elvetian, care a afectat sute de mii de consumatori si membrii ai familiilor acestora, am mentionat in cadrul intalnirii multiple aspecte care trebuie imbunatatite pentru a realiza o protectie eficienta a drepturilor consumatorilor utilizatori de servicii financiare in Romania. Am fost placut surprins de receptivitatea noii conduceri a ANPC, speram sa fie urmata in scurt timp si de masuri concrete, in beneficiul consumatorilor

a declarat Alin Iacob, presedintele AURSF.