AURSF ne-a ajutat sa ne pastram acoperisul deasupra capului – testimonial Claudiu Antonescu

Ma numesc Claudiu Antonescu, sunt din Pitesti si sunt unul dintre cei mai activi participanti la actiunile Grupului Clientilor cu Credite in Franci Elvetieni (GCCC) din 2015 si 2016.
In anul 2008, am luat un credit in franci elvetieni de la Volksbank, cu care mi-am achizitionat un apartament in oras. La acel moment, totul parea roz pentru mine si familia mea, dar in scurt timp cosmarul cresterii francului avea sa ne afecteze si pe noi.

Am tras din greu, impreuna cu sotia, ca sa ne putem plati ratele, iar cosmarul francului i-a afectat foarte serios si pe cei doi copii. Nu ne-am lasat, am incercat sa facem sa ne fie mai bine, am mers si in instanta, fara avocat, inarmati doar cu legea si cu dreptatea. Si am reusit sa obtinem sa facem plata ratelor la un curs mult mai bun decat cursul zilei.

Insa, in ciuda succesului repurtat in instanta, problemele incepeau sa se acumuleze, fara sa ne dam seama. Din cauza unei comunicari care a lasat de dorit, nu am inteles ratiunea pentru care Banca Transilvania, care preluase creditul nostru, imi solicita ca, dupa ce am castigat procesul, sa platesc dobanzile si sumele acumulate in perioada in care ratele fusesera suspendate. Am crezut ca este o alta inselatorie, un alt mod de a fi pacaliti, asa cum se intamplase cu francul.

Neintelegerile au culminat cu declansarea executarii silite si ne vedeam in situatia de a pierde nu doar tot ceea ce castigasem, adica un curs mult mai bun decat cursul zilei, dar chiar si acoperisul de deasupra capului!

Disperati, am luat legatura cu Alin Iacob, presedintele AURSF, i-am explicat intreaga situatie si l-am rugat sa ia legatura cu banca si sa incerce sa gaseasca o solutie pentru a opri cosmarul care devenea tot mai negru de la o zi la alta si de a scapa de teama ca vom sfarsi prin a ramane fara un acoperis deasupra capului si ca, atat noi, cat si copiii, vom fi aruncati in strada.
Ne pierdusem speranta, nu credeam ca o sa mai putem avea o viata normala prea curand, ne gandeam cu groaza ce se va intampla cu noi si, in special, cu copiii nostri.

Insa AURSF a reusit sa faca minunea pe care n-o mai credeam posibila. Au explicat bancii situatia si ratiunile pentru care se ajunsese acolo, au insistat, au revenit si au negociat de multe ori asupra tuturor aspectelor importante si au reusit sa convinga banca nu doar sa repuna creditul in situatia anterioara, dar sa aplice si o reducere a datoriei si sa se respecte decizia anterioara a instantei de judecata cu privire la cursul de schimb.

Singurul loc unde, in ciuda incercarilor facute, nu ne-au putut ajuta cei de la AURSF, a fost in relatia cu executorul judecatoresc. Pentru o poprire de 1.300 lei asupra salariului sotiei si pentru faptul ca a gestionat dosarul o perioada de timp foarte scurta, de aproximativ o luna, pana la momentul in care banca l-a informat ca doreste inchiderea procedurii de executare silita, executorul judecatoresc ne-a solicitat nu mai putin de 10.500 lei. Dupa numeroase rugaminti si insistente, a acceptat in final sa ne faca o mica reducere, de 1.500 lei. Am fost in pericol sa pierdem totul din cauza executorului, caci pentru a repune creditul pe curent banca solicita o adresa din partea executorului din care sa reiasa ca ne-am achitat de toate datoriile fata de el. Am facut eforturi disperate, ne-am imprumutat la rude, la prieteni, la cunoscuti si pana la urma am reusit sa platim.

Vom ramane recunoscatori pentru totdeauna AURSF, care ne-a redat zambetul si bucuria de a trai dupa o perioada atat de grea din viata noastra. Tuturor celor care va confruntati cu greutati si cu situatii dificile, va recomand sa incercati sa luati legatura cu cei de la AURSF: sunt profesionisti, sunt oameni de suflet, au mare experienta si sunt mereu gata sa isi sacrifice timpul si sa gaseasca solutii pentru orice situatie!

Tin sa le multumesc si profesionistilor din Centrala Bancii Transilvania, care pana la urma au inteles ca n-a fost vorba de rea-vointa, ci de multiple neintelegeri si de o comunicare deficitara din partea tuturor partilor implicate si au fost de acord sa renunte la executarea silita si sa imi propuna o solutie extrem de decenta pentru viitor.

Imi doresc din tot sufletul ca toti consumatorii sa scape cat mai curand posibil de cosmarul reprezentat de creditele in franci elvetieni! Tuturor celor care mai sunt inca in aceasta situatie, le recomand cu foarte multa caldura sa se adreseze AURSF, pentru ca sunt mari sanse sa obtina o solutie buna pentru ei, si care, foarte important, nici nu o sa-i coste nimic! Pentru ca asociatia nu percepe nici onorarii, nici taxe, nici alte costuri, desi nu beneficiaza de niciun fel de sprijin din partea statului si isi desfasoara activitatea doar pe baza de voluntariat.

Multumesc Alin Iacob, multumesc AURSF! Raman alaturi de voi, si promit sa ma implic pe viitor ca sa ii puteti ajuta si pe ceilalti aflati la nevoie!