Asociatia AURSF – Oameni cu suflet de AUR – testimonial Raducanu Gabriela

Ma numesc Raducanu Gabriela si am sa va spun o parte din povestea mea…

Am contractat prin BT un credit ipotecar pentru a achizitiona un apartament in Bucuresti pentru tatal meu, care la momentul respectiv locuia in Teleorman. El este diagnosticat cu sindrom mielodisplazic, mieloproliferativ, o boala extrem de grava care evolueaza spre leucemie. Avand in vedere ca se simtea din ce in ce mai rau si depinde de transfuzii pentru a putea supravietui, am fost nevoita sa-l aduc permanent in Bucuresti pentru tratament. Aici este tratat la spitalul Coltea din Bucuresti, unde face si chimioterapie.

Anul trecut, in luna august, necazurile prin care trec s-au accentuat. Investigatiile medicale au aratat ca am nevoie de o operatie pentru extirparea unei tumori de glanda parotida. Ulterior, in urma biopsiei, s-a constatat ca tumora este maligna. De atunci, au inceput investigatii de tot felul, examene imagistice, markeri, analize, toate acestea generand costuri suplimentare foarte mari, peste costurile deja existente cu ratele la banca, cu tratamentul tatalui si cu toate celelalte cheltuieli existentiale.

Daca in momentul contractarii creditului rata lunara era in jur de 1300 lei, cresterea continua a indicelui de referinta a facut ca si rata mea sa se majoreze cu aproape 400 lei in doar cateva luni. Imi era din ce in ce mai greu sa sustin cheltuielile, avand in vedere situatia data si faptul ca incepusem si eu chimioterapia si radioterapia (si o parte din tratament trebuia achitat de mine).

Am mers la banca si am incercat sa obtin un ajutor, dar raspunsul a fost nefavorabil. In disperare de cauza, am decis sa ma adresez celor de la AURSF, despre care auzisem ca au reusit sa reprezinte cu succes si alti consumatori aflati in situatii disperate in relatia cu bancile, ca sa le cer ajutorul.

Le-am trimis un mail in care le-am explicat situatia si i-am rugat sa ma ajute in relatia cu banca pentru a obtine o micsorare a dobanzii sau rate fixe, orice ajutor pentru a nu ajunge in imposibilitatea de a mai putea achita ratele. Raspunsul lor a fost ca vor incerca sa faca tot ce este posibil pentru a obtine un ajutor pentru mine. Si au facut! Tot ce a fost posibil!

Solutia gasita de cei de la AURSF impreuna cu cei de la banca mi-a depasit toate asteptarile, mi-a readus zambetul pe buze si mi-a dat putere sa ma confrunt cu boala, atat a mea, cat si cea a tatalui meu.

Ii multumesc din toata inima lui Alin Iacob pentru pasiunea cu care se implica pentru a-i ajuta pe cei care se confrunta cu situatii disperate, fara implicarea lui si a AURSF situatia mea financiara ar fi devenit dramatica si ar fi pus o mare presiune si asupra psihicului meu, greu incercat oricum de toate necazurile cu care ma confrunt in ultima vreme.

Si, totodata, le multumesc in mod deosebit si oamenilor cu suflet din banca, care au inteles situatia extrem de grea prin care trec. Cuvintele sunt uneori insuficiente pentru a-mi exprima recunostinta fata de acesti oameni minunati, care dovedesc prin actiunile lor empatie, intelegere, solidaritate umana.

Sper ca asociatia AURSF sa gaseasca la randul ei oameni cu suflet care sa o sustina, astfel incat sa poata ajuta in continuare cat mai multi oameni care trec prin situatii disperate. Merita cu adevarat, ceea ce fac este un exemplu care ar trebui urmat de tot mai multi semeni de-ai nostri!