Amanarea platii ratelor este „o gura de oxigen care costa”

Alin Iacob, presedintele AURSF, a sustinut astazi un interviu la RFI.ro, in cadrul emisiunii „40 de minute”, în care s-a pronuntat cu privire la ordonanta de guvern referitoare la amanarea ratelor la banci, in cazul persoanelor ale caror venituri au fost afectate direct sau indirect de pandemie si a avertizat debitorii ca, inainte de a recurge la acest ajutor, trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte, pentru ca, la final, dupa cele noua luni de pasuire, costurile creditului vor fi mai mari.

Avand in vedere ca amanarea ratelor presupune costuri suplimentare pentru consumatori, noi le recomandam tuturor celor ce pot sa nu-si amane ratele, sa nu le amane! Pentru ca, daca ai suficiente disponibilitati financiare si iti poti plati ratele, iesi in castig.

a spus Alin Iacob.

Acesta a mai aratat ca, din calculele facute de AURSF, la un credit de nevoi personale, pot exista majorari incepand de la 4%, iar la creditele ipotecare aceste majorari pot ajunge spre 10%, aceste cifre variind in functie de momentul la care se afla creditul. Inainte de a apela la acest instrument, consumatorii trebuie sa se informeze foarte bine, sa solicite bancilor simulari si explicatii cu privire la valoarea noii rate.

Puteti asculta interviul integral, accesand inregistrarea de mai jos.