La AURSF am gasit incredere

Testimonial Roxana Stoica – membru AURSF

La AURSF am gasit incredere, umanitate si profesionalism si am evitat executarea silita

In urma unor evenimente personale si a unor probleme financiare, am intrat la un moment dat in incapacitate de plata si in procedura de executare silita.

Pentru a opri executarea silita, am solicitat bancii, prin intermediul societatii de recuperare a creantelor la care se afla dosarul meu, sa fie de acord cu un angajament de plata cu o anumita suma pe luna. Insa, la inceputul acestui an, dupa o perioada in care am platit suma agreata, banca nu a mai fost de acord sa mai continuam in acest mod si mi-a spus sa fac in asa fel incat fie sa valorific eu imobilul, fie il valorifica ea in urma executarii silite. Disperarea mea era agravata de faptul ca garantia creditului este apartamentul de bloc de la etajul 10 al mamei mele si asta insemna ca o femeie in varsta si cu o sanatate precara sa fie data afara din casa ei, lucru care i-ar fi putut agrava starea si cine stie unde s-ar fi ajuns.

Un prieten mi-a recomandat sa apelez la AURSF, pentru ca ei rezolvasera mai multe cazuri complicate ale unor debitori. Presedintele asociatiei, Alin Iacob, m-a sunat imediat dupa ce i-am scris despre situatia mea, pentru a-i da cat mai multe detalii, care sa-i permita sa negocieze cu societatea de recuperare in cunostinta de cauza. Apoi a pus imediat mana pe telefon si a discutat cu cei din conducerea firmei.

La doar cateva zile dupa aceasta negociere purtata de AURSF, s-a obtinut un angajament de plata pe o perioada de 6 luni, timp in care voi avea posibilitatea sa arat bancii buna mea credinta si sa identific si alte solutii pentru a-mi achita o parte cat mai mare din datoria fata de banca.

Ce vreau sa transmit prin prezentarea succinta a situatiei mele este INCREDEREA pe care o transmite Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare si presedintele acesteia. Am simtit ca nu sunt singura si ca sunt pe maini bune, ceea ce va recomand tuturor celor aflati in situatii similare. Pe langa incredere, la AURSF si la presedintele asociatiei am mai regasit si alte doua calitati cu care actioneaza in favoarea consumatorilor si anume UMANITATE si PROFESIONALISM.

Vreau sa le multumesc si celor de la societatea de recuperare si de la banca, pentru ca, chiar daca pe mine nu m-au crezut cand am discutat direct, au decis sa imi mai dea o sansa dupa interventia AURSF. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a le demonstra ca nu au gresit si ca au luat decizia corecta.

=====

AURSF sprijina romanii care vor sa beneficieze de servicii financiare la standarde europene, pe toti cei care vor sa fie aparati de abuzurile celor care se cred mai presus de legi si reglementari, pe toti cei care vor sa contribuie la echilibrarea raportului de forte dintre drepturile si obligatiile celor care intra in relatii contractuale cu furnizorii si intermediarii de servicii financiare! Insa este foarte greu sa mentinem un nivel ridicat al activitatilor noastre, in lipsa resurselor financiare. Statul roman nu aloca niciun ban sustinerii asociatiilor de consumatori. De aceea, e nevoie de sprijinul tau. Daca vrei sa te implici, poti sustine echipa AURSF cu o donatie: