APEL CATRE COMUNITATEA BANCARA

AURSF este in masura sa confirme si in acelasi timp sa salute schimbarea fundamentala de abordare a Credit Europe Bank, de acordare de discounturi la creditele acordate in CHF, chiar daca vine foarte tarziu, intr-un moment in care CHF isi corecteaza aproape zilnic maximele istorice.

Ii sfatuim pe consumatorii cu credite in CHF sa se adreseze unei asociatii de consumatori care prin expertiza acumulata ii va putea ajuta sa obtina cea mai buna solutie pe care banca este dispusa sa le-o ofere, avand in vedere ca nu este vorba de o oferta cu discount unic, ca la alte banci.

Schimbarea de atitudine a Credit Europe Bank se adauga ofertei recente de discount a Raiffeisen Bank, crescand astfel sansele pentru o rezolvare non-litigioasa a situatiei consumatorilor care mai au credite in CHF.

Speram ca exemplul lor sa fie urmat si de Banca Romaneasca, care a ajuns sa fie, in acest moment, in ciuda faptului ca are actionar statul roman, cea mai reticenta banca in a oferi solutii consumatorilor cu credite in CHF.

Este absolut inacceptabil ca Banca Romaneasca sa refuze inclusiv propunerile de solutii pronuntate de conciliatorii CSALB in cazuri sociale.

AURSF reitereaza apelul sau facut catre comunitatea bancara, intr-un moment extrem de favorabil din punct de vedere al profitabilitatii sistemului bancar, de a manifesta deschidere si de a veni cu solutii avantajoase pentru consumatori, pentru a inchide aceasta pagina neagra din istoria sa, reprezentata de creditele in CHF.