Am scapat de CHF si am un credit in lei cu dobanda fixa

Testimonial Geanina Stroe

Ma numar printre persoanele norocoase care au reusit sa scape de corvoada unui credit ipotecar in CHF luat in 2007, datorita sustinerii si indrumarilor oferite de catre domnului Alin Iacob, de-a lungul demersurilor intreprinse in relatia cu banca Raiffeisen.

Ca multi dintre creditorii in CHF, a trebuit sa suport doar eu povara cresterii – de fapt, a dublarii – valorii francului elvetian, ceea ce adus la mari dificultati in achitarea ratelor acestui credit. Pe plan personal am ramas singura sursa de plata efectiva a ratei, in urma divortului si cesiunii casei ipotecate, iar ca solutie mi s-a propus o restructurare care s-a dovedit de fapt ca fiind un mic ajutor pe termen scurt insa pe termen lung nu a adus nicio rezolvare, dimpotriva, rata ulterior, a mai crescut.

Am incercat de nenumarate ori negocieri cu banca, dar de fiecare data mi s-a comunicat o oferta prestabilita care, din punctul meu de vedere, ori era inechitabila, ori daca era cat de cat acceptabila, nu aveam cum sa merg mai departe, deoarece, conditiile pentru a o accepta erau destul de restrictive sau neaplicabile la modul realistic pentru mine.

In cea mai mare parte mi s-au oferit conversii cu diferite procente de discount, dar cu achitarea intregii sume restante in maxim 3 luni, ceea ce era mult peste puterile mele.

In urma sustinerii si reprezentarii situatiei mele de catre domnul Alin Iacob in fata bancii, am reusit sa obtin conversia creditului cu discountul oferit de banca, cu pastrarea perioadei de creditare initiala, ceea ce a facut posibila acceptarea ofertei fara un efort financiar mai mare decat era pana la momentul negocierii, astfel incat la ora actuala am o rata fixa, fara sa ma mai ingrijorez de valoarea liborului, roborului sau indicelui de referinta.

Multumesc d-nului Alin Iacob pentru profesionalismul, promptitudinea si rabdarea cu care mi-a raspuns la toate ingrijorarile, indoielile si nelamuririle mele pe parcusul intregului demers!