Anul 2015 a fost unul in care AURSF a evoluat. Am fost extrem de activi in Parlament si la Ministerul Finantelor Publice, incercand sa obtinem o lege a conversiei creditelor in CHF. Am venit cu amendamente si cu propuneri, am depus memorii la Guvern si la partidele politice parlamentare, dar ”lobby-ul” bancar s-a dovedit deocamdata mai puternic, impiedicand adoptarea legii.
Anul 2015 a fost, nu in ultimul rand, anul infiintarii unui parteneriat unic cu GCCC- o valoroasa si importanta initiativa civica. Pentru a indeplini mandatul pe care ni l-au acordat multi dintre voi, am derulat demersul de negociere de grup cu bancile care au creditat in CHF. Am depus eforturi deosebite sa ii convingem sa isi asume o parte a poverii, alaturi de voi, dar majoritatea au ramas inflexibili, mergand pe propriile (pseudo)solutii. Cu toate acestea, cel putin in cazul ofertei de conversie facute de OTP Bank am avut o contributie importanta in forma finala a ofertei, precum si a contractului de credit, corectat in urma interventiei noastre prompte.
Ne-am luptat alaturi de initiatorii legii si, continuam sa o facem pe toate caile legale posibile pentru a obtine pentru voi o lege a Darii in plata in conditii cat mai avantajoase pentru voi si cu aplicabilitate imediata. Numai in ultimele saptamani, am petrecut zeci de ore in Parlament pentru a promova cauza unei forme a legii de care sa poata beneficia toti cei pacaliti si inselati de bancile care au creditat iresponsabil.
Incercam sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a obtine un mecanism de solutionare alternativa a litigiilor (SAL) gratuit pentru consumatori, transparent si corect. Suntem prezenti in Parlament in fiecare saptamana si pe aceasta tema, extrem de importanta pentru multi dintre voi in perioada urmatoare. Este doar o parte a proiectelor pe care le derulam si in care ne-am implicat pentru ca voi si copiii vostri sa poata avea parte de servicii financiare de calitate, fara clauze abuzive, fara un tratament sfidator din partea celor care vand produsele si serviciile financiare, cu costuri care sa poata fi asumate fara a va aduce in sapa de lemn.
Pana acum, proiectele AURSF au fost derulate de o mana de oameni care si-au daruit priceperea si timpul, de cele mai multe ori fara a fi remunerati. Implicarea in tot mai multe proiecte necesita insa si o organizare pe masura si formarea unei echipe executive care sa poata tine pasul cu tot mai multele provocari zilnice.
Va scriem acum pentru a va spune ca pentru a reusi sa facem ceea ce ne-am propus avem nevoie de ajutorul vostru.
Avem nevoie de implicarea voastra la nivel local, este nevoie sa ne organizam mai bine in teritoriu.
Avem nevoie de sustinerea voastra in demersurile pe care le facem. E-mail-uri, postari pe Facebook, telefoane, mesaje, toate se pot dovedi extrem de utile in sustinerea pozitiei noastre.
Avem, nu in ultimul rand, nevoie de sustinerea voastra financiara. Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit nu reprezinta pentru voi un efort financiar, banii fiind deja retinuti de stat, pe noi insa aceste sume ne-ar putea ajuta foarte mult.
Sprijinul si implicarea voastra sunt esentiale!
Cum puteti ajuta?
- Deveniti membru asociat
Puteti afla informatiile toate informatiile necesare accesand link-ul: https://www.aursf.ro/adeziune/
- Daca sunteti deja membru, achitati contributia anuala
Pentru membrii deja inscrisi in asociatie nu mai este necesara completarea si transmiterea formularului de adeziune. Plata cotizatiei anuale este de 50 de lei si se achita in contul RO32RNCB0081137607080001, Banca BCR, CIF AURSF: 32262760.
- Redirectionati 2 %
Puteti afla informatiile necesare accesand link-ul:
https://www.aursf.ro/si-tu-poti-ajuta/
Contributia voastra este esentiala pentru a ne ajuta sa fim tot mai buni si mai eficienti pe zi ce trece. Ar fi extraordinar daca ati reusi sa duceti mesajul si lupta noastra pentru servicii financiare mai bune pentru consumatori si catre altii – prieteni, colegi, rude, apropiati. Cu cat vom fi mai multi, cu atat vom fi mai puternici si vom putea avea rezultate mai bune.
Descopera actiunile si obiectivele AURSF!
I. Legislative- cu impact general:
- Sustinerea Legii „Darii in plata” prin participarea la dezbaterile ce au loc in cadrul comisiilor parlamentare si in mass-media,
- Promovarea si sustinerea Legii conversiei creditelor din valuta in moneda nationala, inclusiv participarea la dezbaterile ce au loc in cadrul comisiilor parlamentare,
- Sustinerea amendamentelor proprii, la OG 38/2015 privind Solutionarea Alternativa a Litigiilor dintre Consumatori si Comercianti – cu specificatie si aplicare in sfera de activitate a Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar,
- Continuarea asigurarii reprezentativitatii problemelor cu care se confrunta utilizatorii romani de servicii financiare la nivel european.
II. Administrative-cu impact direct pentru membrii Asociatiei:
- Organizarea asociatiei la nivel teritorial prin infiintarea de structuri teritoriale si asigurarea unui numar cat mai mare de membri, in scopul asigurarii celei mai bune reprezentativitati la nivel national,
- Infiintarea unor adrese de e-mail dedicate, atasate site-ului aursf.ro , la care membrii AURSF vor putea solicita informatii si primi sfaturi in domeniul serviciilor financiare,
- Incepand cu data de 03.2016, membrii Asociatiei beneficiaza de consultanta juridica gratuita, la sediul Asociatiei, acordata de catre Av. Alexandra Burada,
- Stabilirea unui parteneriat la nivel national cu avocati dedicati cauzei consumatorilor, astfel incat membriiAURSF sa fie reprezentati in litigiide avocati specializati, care au dovedit probitate morala si etica. Conditiile financiare vor fi preferentiale pentru membrii asociati ai AURSF, iar actiunile acestora vor fi verificate la nivel central in vederea asigurarii bunei desfasurari a proiectului.
III. Altele
- Accesarea unor programe cu fonduri europene in vederea cresterii gradului de educatie financiara in domeniul serviciilor financiare,
- Participarea la conferinte si activitati de promovare a pozitiei consumatorilor in relatia cu furnizorii de servicii financiare,
- Incheierea de parteneriate cu alte organizatii care isi propun obiective similare
- Continuarea demersurilor pentru obtinerea independentei ANPC – trecerea Autoritatii sub controlul Parlamentului Romaniei, in paralel cu intarirea capacitatii sale administrative.
VA MULTUMIM ANTICIPAT PENTRU SPRIJIN SI IMPLICARE !
Alin Iacob – Presedinte AURSF Catalin Voivozeanu – Director Dezvoltare AURSF