AURSF vrea sa ajute!

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a atras atentia ca epidemia de coronavirus (Covid-19) va afecta in primul rand consumatorii, cea mai vulnerabila veriga a participantilor la viata economica si sociala a Romaniei.

Astfel, in dimineata zilei de 16.03.2020, AURSF a trimis o scrisoare (https://bit.ly/3dab7Bj) premierului Orban in care i-a solicitat adoptarea de urgenta a unor masuri care sa ofere protectie consumatorilor de credite, celor aflati in procedura executarii silite si celor aflati in gestiunea recuperatorilor de creante.

Astazi, dna avocat Alexandra Burada a relatat un caz (https://bit.ly/38ZosZR) in care o familie cu un copil minor in intretinere, care are de achitat un credit in CHF la Credit Europe Bank si care a pierdut procesul de dare in plata intentat bancii, este somata sa achite soldul creditului in CHF, in caz contrar banca urmand sa treaca la executarea silita a debitorilor.

In contextul in care criza actuala poate duce la multiplicarea cazurilor de felul acesta, este necesara interventia de urgenta a statului pentru protejarea consumatorilor.

AURSF se pune in slujba tuturor celor care se gasesc in acest moment de criza majora, in situatii de vulnerabilitate in fata bancilor, a executorilor sau a recuperatorilor de creante si ii incurajeaza sa trimita pe adresa de e-mail a asociatiei, sesizari@aursf.ro sau prin intermediul mesageriei de pe pagina de facebook a asociatiei, marturii inregistrate video (nu se vor lua in considerare mesajele scrise) cu problemele cu care se confrunta.

AURSF se va preocupa ca toate marturiile sa fie postate pe pagina de Facebook a asociatiei si, de asemenea, le va trimite tuturor decidentilor care sunt in masura sa intervina la nivel guvernamental si/parlamentar.

Pentru suport tehnic in privinta acestor inregistrari (in cazul in care ati inregistrat mesajul video si nu va descurcati sa-l trimiteti), cereti ajutorul AURSF folosind mijloacele de comunicare amintite mai sus, respectiv adresa de e-mail si mesageria paginii de facebook a asociatiei.

Utilizatorii de servicii financiare trebuie sa isi faca publice acum necazurile, asa cum fac toti cei aflati in suferinta! Suntem din tot sufletul alaturi de voi.