Stiri

14.02.2016 – Dupa ce au distrus economia si clasa mijlocie, bancile vor sa ne distruga si democratia

Aceleasi banci care au umflat aberant balonul creditarii la jumatatea deceniului trecut – trimitand economia intr-o recesiune prelungita si împovarand cu datorii nesustenabile pe ani de zile pe cei mai productivi dintre romani – vor sa scape de consecintele finantarii curbei speculative din imobilare prin interventii nevazute in zona politicului.

In saloane, pe coridoare, in discutii la nivel inalt de nimeni stiute, in dispretul opiniei publice si prin siluirea cailor institutionale firesti. Asa vor sa scape bancherii de legea darii in plata, dupa ce au pierdut lamentabil la sfarsitul anului trecut atat in procesul democratic (pe care l-au ignorat), cat si in dezbaterea publica unde au venit cu argumentatii ciudate, neconcludente, eratice, adesea la limita analfabetismului financiar.

Este felul in care bancile inteleg sa puna bete in roate uneia dintre putinele legi care le pun la socoteala pietei, la capatul unui rastimp in care s-au invatat sa imprastie riscul (si gunoaie financiare) catre intreaga societate.

Citeste mai mult pe PROFIT.RO